Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене сутрин алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при палене сутрин алфа 156

Здравейте колеги,
    Аз съм нов в този форум.Наскоро (преди 3 седмици) си купих алфа 156!Многоо добра кола
    Та по вапроса.Значи сутрин като паля колата придърпва докато загрее.Смених един датчик(не си спомням как се казва точно) който следи температурата на двигателя и спрямо темп подава определено количество бензин.Но днеска пак ми го направи същото.Дали датчика е дефектен или е нещо друго?Сблъсквали ли сте се с такъв проблем?

доста сме тези които страдаМЕ от този проблем!
    и аз смених въпросния датчик,малко се пооправи но пак си е тъка... решение никой май не е намерил :P

гледай сега! ако не ти се чака,аз правя следното палиш веднъж-гасиш,втори-гасиш и на третия вече трябва да е спряла да прави мизерии
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
      доста сме тези които страдаМЕ от този проблем!
      и аз смених въпросния датчик,малко се пооправи но пак си е тъка... решение никой май не е намерил :P

гледай сега! ако не ти се чака,аз правя следното палиш веднъж-гасиш,втори-гасиш и на третия вече трябва да е спряла да прави мизерии
      Това не работи дълго време. Моята страда вече година от този проблем и то само защото й сложих ГИ. Решението е 100 октанов бензин и може би чистене на дюзи. Аз дюзи не съм чистил, но тоя проблем вече го няма. Дано се оправи толкова лесно и при теб!
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от jordan_kn Покажи съобщение
        Здравейте колеги,
        Аз съм нов в този форум.Наскоро (преди 3 седмици) си купих алфа 156!Многоо добра кола
        Та по вапроса.Значи сутрин като паля колата придърпва докато загрее.Смених един датчик(не си спомням как се казва точно) който следи температурата на двигателя и спрямо темп подава определено количество бензин.Но днеска пак ми го направи същото.Дали датчика е дефектен или е нещо друго?Сблъсквали ли сте се с такъв проблем?
        същия пробем въртя ключа втори път и всичко се оправя
        Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

И аз като сложих ГИ...и при мен почна да ги прави тия магарии, НО смених бензина със ШЕЛ В-Пауър Рейсинг...Вече го нямам този проблем....Пробвай, само може да ти се оправи колата....Оставяш я на резерва, и наливаш 30 литра 100 октанов от ШЕЛ и си ти...
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Пробвай също така и с добавките Лики Моли или Редекс !
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=25934

Comment

Liqui Molly - Injector Cleaner! Резеровара да е малко над половината. Сипваш цялото шише. Изразходваш резервоара. След 2000 км пак, само че на цял резервоар вече. И на вскеи 2000 км. ако сипваш няма да имаш грижи. Освен ако нямаш проблеми по електрониката. Аз при мен сипах на два резервоара един след друг първия път. Имах леки проблеми сутрин при рязко подаване на газ. Но тези 20 - 30 сек които чакам докато се оправи ме нервираха. Сипах добавката и вече няма грижи. НО все пак това с добавката беше последното което направих. Преди това смених почти всички датчици по инжекциона, които не даваха съвсем верни стойности.
              Attached Files
              Last edited by oem; d.m.y г., 23:58.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ако смените малките свещи и проблема изчезва
                Lancia Kappa 2.4 JTD SW

Comment

Имал съм такъв проблем но с Рено
                  Не знам каква е вероятността причината да е същата но реното го оправиха с ремонт на горивна помпа
                  Alfa Romeo 146 1.9JTD набор 2000

Comment

мерси за отговорите.Пробвах да паля и гася три пъти и се получава номера.Сложил съм и Redex добавка в бензина ...Когато има резултат от добавката ще ви кажа

Comment

Първоначално публикувано от Shumaher Покажи съобщение
                      Ако може без крайни заключения преди да си сигурен в това което говориш.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Аз го имах проблема в началото, но изчезна от само себе си. Мисля си, че ако колата ти е нов внос и не е карана известно време, може да се отпуши с течение на времето.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от Shumaher Покажи съобщение
                          Ц-ц-ц-ц.....аз смених всичките и проблема не изчезна от това......трябваше значи само малките......
                          Според мен проблема е колплексен и не се дължи само на нещо си.......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Ц-ц-ц-ц.....аз смених всичките и проблема не изчезна от това......трябваше значи само малките......
                            Според мен проблема е колплексен и не се дължи само на нещо си.......
                            Проблема може да се дължи на:

1. Лошо комутираща бубина когато е студена
                            2. Лошо работещи свещи
                            3. Грешни показания на един или повече сензори съставящи горивната смес /дебитомер, сензор за температурата на двигателя, сензор за позицията на дроселовата клапа/
                            4. Зацапани дюзи
                            5. Налягане на горивото /регулатор, помпа/
                            Last edited by oem; d.m.y г., 15:29.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Проблема може да се дължи на:

1. Лошо комутираща бубина когато е студена
                              2. Лошо работещи свещи
                              3. Грешни показания на един или повече сензори съставящи горивната смес /дебитомер, сензор за температурата на двигателя, сензор за позицията на дроселовата клапа/
                              4. Зацапани дюзи
                              5. Налягане на горивото /регулатор, помпа/
                              Мда, това също са фактори, макар че 1 и 2 бяха наред, на 3 само ТПС не смених, 4 не изпълних, на 5 изобщо не обърнах внимание, и както преди вече писах една сутрин след смяна на гарнитура на кут на клапаните завъртях и колата пали като по часовник вече 2 месеца......а не е логично тая гарнитура да е причината....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X